Tar

Tar

22 de gen. 2012

Catan, els navegantsAixí que tornem a la càrrega, per fer una crònica dels dies nadalencs, que lúdicament, han estat marcats per Catan: The seafarers o altrament dit el Navegants!

La mecànica en principi és la mateixa que el Catan clàssic... amb afegits és clar... Els Navegants aconsegueix donar un tomb mes al sistema de joc de Catan obrint noves possibilitats i oferint una gran quantitat de nous escenaris, tots ells molt sorprenents:

- S’introdueixen els vaixells que fan les vegades de carreteres a les caselles d’aigua.
- Hi ha moltes mes caselles d’aigua que en el joc clàssic
- El joc es juga per escenaris, cadascun d’ells amb uns objectius de puntuació, un desplegament dels hexàgons de terrenys i unes regles pròpies.
- Tots els escenaris contenen illes.- En alguns escenaris les caselles de terrenys es mantenen girades cap per avall produint-se una exploració de la terra incognita.- Hi ha un nou tipus d’hexàgon de terreny, l’aqüífer, que proporciona una matèria prima qualsevol a elecció.
- Juntament amb el lladre apareix el pirata, ja se sap un per terra l’altre per mar, amb efectes mes perversos, ja que no deixa construir rutes marítimes (posar vaixells) al voltant de l’hexàgon on es trobi el pirata.
- La “Carretera mes llarga” es converteix ara en la “Ruta comercial mes llarga” i es pot realitzar mitjançant una combinació de carreteres i vaixells.A les partides que vam realitzar al Nadal, en podríem dir el 1er Torneig Familiar de Catan!! :-D,  hi afegirem un nou element per donar mes salsa, l’ampliació per 6 jugadors. Després de l’experiència penso que a nivell joc són massa 6 jugadors, tot es ralentitza massa... però a nivell família és molt divertit us ho ben asseguro.


 En Pasqual i na Mònica van jugar unes partides excel·lents i van ser vencedors merescuts, l’enhorabona!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Real Time Web Analytics