Tar

Tar

19 de març 2011

Cubeecraft, l’art de donar forma al paper

Un bona amic aficionat a l’art de manipulació del paper i a Star Wars, en Pere, em va passar unes fotos l’altre dia, prou espectaculars per a que m’animés a escriure unes línies sobre el tema. Aquí teniu un tastet i mes abaix la seqüència complerta d’imatges:


Primerament abans d’introduirnos en aquest mon de les manualitats hem de distingir entre diversos “estils”: l’Origami, el Papercraft i el Cubecraft.

- L’Origami es basa en la construcció de figures de paper sense utilitzar tisores ni adhesiu, la figura va agafant forma a través d’anar doblegant el paper.


- Segons les diferents definicions en Papercraft és un mètode de construcció de figures en 3D amb paper de manera semblant al Origami, la diferencia és que els patrons del Papercraft poden consistir en peces diferents que es retallen i s’empeguen.


- El Cubeecraft té una base similar al Papercraft, amb la diferencia que es basa no en formes lliures, sinó en paral·lelepípedes(acabo de descobrir una nova paraula!!!) es a dir, formes polièdriques de sis cares on cada una d’elles és un paralelògram... en definitiva, cubs amb cubs... uns mes quadrats altres mes rectangulars. I en general no fa falta l’us d’adhesiu insertan les pestanyes per les ranures n’hi ha prou... tot i que un toc de cinta adhesiva per reforçar mai està de mes.


Els dissenys en Cubeecraft que podeu trobar són d’allò mes variat des de els herois (bons i dolents) de la saga galàctica Star Wars, passant pel Kermit i familia de Sesam Street, Resident Evil, anime i manga, Mario Bros... si busqueu bé potser fins i tot podreu trobar la vostra imatge en Cubeecraft...


Hi ha molts links on podeu trobar dissenys de Cubeecraft, només cal fer una cerca amb el google, de totes maneres us deixo el link del que crec que és l’origen d’aquest moviment tant creatiu.


www.cubeecraft.com


I aquí teniu la mostra de fotos que ens ha fet arribar l’artista Pere Prats:



Ja sabeu, quan desitgeu desconnectar dels mitjans electrònics, la tele, el mòbil i la gent... podeu donar una oportunitat a les vostres habilitats manuals!

3 comentaris:

  1. Paral·lelepípedes és la paraula :)

    Son xulos si.

    ResponElimina
  2. Prenc nota i en faig la correcció! Merci Jaume.

    ResponElimina
  3. Hi ha un bloc que està fent una campanya per donar ànims al Japó fent grulles de paper amb Origami.
    Per si us interessa:
    http://las1000grullas.wordpress.com/

    ResponElimina

Real Time Web Analytics