Tar

Tar

25 de febr. 2011

Dystopian Wars

Distopia, en termes històrics, també s’anomena antiutopia o utopia perversa on la realitat transcorre en termes opossats als d’una societat ideal. En la literatura del segle XX trobem diversos i famosos exemples com Un mon feliç, Fahrenheit 451, 1984, Mercaders de l’espai… El joc no té tantes pretensions és clar… però el seu trasfons té un aire “distòpic” que el fa força interessant.


Els dissenyadors, Spartan Games, ens situen en el segle XIX, cap a 1870, en plena era victoriana, la diferencia es que la revolució indistrial i tecnològica s’ha avançat un segle... unes exploradors a meitat del XIX van trobar tecnologia avançada a l’Antartida que provoca aquest esclat tecnològic i una escalada de tensions entre les potencies del moment que provoca una avançada Gran Guerra en les faccions colonials de l’època.


El trasfons és molt sòlid i ben escrit, enganxa des del primer moment, en la seva pàgina web es pot trobar força informació que es va actualitzant força sovint:

http://www.spartangames.co.uk/dystopian_wars.html

Les faccions:

- Kingdom of Britannia
- Federated States of America
- Prussian Empire
- Empire of the Blazing Sun
- Covenant of Antartica


El joc es relativament nou i encara estan desenvolupant moltes parts com noves faccions tal com la France Republic o les miniatures per a la guerra terrestre...

El joc:

Ara mateix Dystopian Wars es centra en el combat naval, ja que a nivell de miniatures només estan disponible vaixells i naus voladores com zeppelins. Amb tot, en el llibre de regles ja apareix desenvolupat el combat terrestre i aeri, llistes d’exèrcit incloses.
La mecànica és la mateixa amb qualsevol dels àmbits (aire, terra i mar) facilitant l’assimilació d’un reglament relativament senzill.
Al començar el torn es tiren els daus per decidir la iniciativa. El guanyador “activa” una de les seves esquadres, amb ella mou/dispara/repara, tot a la mateixa vegada. Un cop finalitzat el següent jugador fa el mateix i així alternativament fins que es mouen totes les unitats. Aquesta dinàmica permet que downtime de jugador a jugador sigui molt baix i dinàmic, a mes si has errat l’estrategia... pots redreçar-ho abans que les teves forces sigui anihilades.


El resultat és un joc de miniatures al estil Steam Punk, tant de moda ara mateix, amb regles senzilles i molta potencia visual. A disfrutar-lo!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Real Time Web Analytics