Tar

Tar

27 de març 2011

Song of Ice and Fire

El proper 17 d’abril a les 21h, hora de la East Coast, s’estrena als Estats Units la nova sèrie de l’HBO Game of Thrones... si!! Efectivament!! La sèrie està basada en el primer llibre de la saga de Gorge RR Martin Song of Ice and Fire/Cançó de Gel i Foc/Canción de Hielo y Fuego que va començar a escriure a l’any 1996 i que encara no ha acabat, si... s’ho pren amb calma i molts dels seus seguidors estan preocupats per que no acabi la saga ;-) com va passar amb la Roda del Temps de Robert Jordan.


Segons la revista Time, George RR Martin, especialment gràcies a la saga de Cançó de Gel i Foc, és el Tolkien americà, un gran elogi... però merescut segons la meva opinió.
Donat que aviat s’emetrà la sèrie fem-li un cop d’ull!

Cançó de Gel i Foc és una saga de fantasia èpica que transcorre en un món de ficció similar a l’edat mitjana durant la guerra de les Dues Roses a Anglaterra, concretament en un continent anomenat Ponent (sona genial, no??), tot i que existeixen altres terres situades a Orient com Essos. En aquest món l’estiu dura uns quants anys en canvi el hivern pot durar dècades.

La narració compta amb tres grans arguments principals que són:
- La cruent guerra civil que es lliurar per tot ponent entre les diverses famílies feudals a causa del buit de poder que es crea al començar el llibre.
- El Mur de gel i el que hi ha a l’altre costat, on viuen els “altres”, el mur gegant de gel custodiat eternament per la Guàrdia de la Nit protegeix la part sud del continent dels mals que viuen darrera del mur.
- El retorn dels Targaryen, l’antiga casa regent, a Ponent...


Un dels aspectes mes curiosos i alhora positius és el fet que l’autor no comet un abús de races no humanes sinó que en va introduint poc a poc tot i que formen part de dos dels tres arguments principals de la història que van prenent força mentre avança la trama.
Igualment la màgia és un aspecte tangencial, existeix, però és escassa i es tracta mes d’una qüestió de fe.


L’obra està narrada en tercera persona, però un altre tret característic és que cada capítol es centra només en un personatge. D’aquestos precisament n’hi ha una gran quantitat, tants com trames, i les seves vides són tots molt volàtils... Martin no té por de sacrificar cap personatge per tal de mantenir el to de la narració, ningú es troba segur, no hi ha concessions... L’autor ens porta per un món que s’allunya del simplista blanc i negre de moltes obres del gènere per a submergir-nos en un gris dominat per les baixes passions dels homes (i dones). Com vaig llegir per alguna web els personatges d’aquesta saga es divideixen entre els detestables, els dolents i els menys dolents. La trama està plena d’intrigues polítiques, traïcions i canvis violents de trama,
Segons el New York Times: “un món massa vil per als hobbits”

Les faccions que apareixen a la saga a grans trets són:

La saga de Cançó de Gel i Foc es compon de set llibres, dels quals fins a dia d’avui, n’hi publicats quatre:

- Game of thrones / Jocs de trons / Juego de tronos
- A clash of kings / Enfrontament de reis / Choque de reyes
- A storm of swords / Tempesta d’espases / Tormenta de espadas
- A feast for crows / Festí per a corbs / Festín de cuervos
- A dance with dragons / Dançant amb dragons / Danza de dragones (encara no publicat... el seu llançament al mercat es va retardant des del 2009... espavila Martin!!)


En castellà estan publicats a través de Gigamesh.

Mentres esperem els propers llibres podrem anar fent boca amb la sèrie, que té una pinta excel.lent, aquí podeu veure un dels vídeos publicitaris de la sèrie, que té molt bona pinta!



I ja sabeu Winter is coming... esteu alerta.

3 comentaris:

Real Time Web Analytics