Tar

Tar

30 de maig 2012

The Free Folk, el Poble Lliure


A la segona temporada de Game of Thrones ja hem pogut fer un tastet de la gent que viu Mes Enllà del Mur, especialment de la “salvatge” Ygritte (magistralment interpretada per Rose Leslie)No podia deixar de ficar aquesta fotografia... (suspir)

Per als habitants del sud del Mur, des de les fredes terres dels Stark fins a les càlides terres de Dorne on campen els Martell, al Nord del mur només habiten salvatges i les bèsties de la mitologia i el folklore. Res que cap del sud hagi vist mai, només en malsons potser.L’espai de Mes Enllà del Mur és la terra del hivern etern, a la part mes septentrional Sempre Hivern i potser la llar dels Altres... , la resta està cobert en la seva major part pel Bosc Encantat i les muntanyes del Ullals Glaçats o Frostfangs. El clima és cruel, amb temperatures extremes i quan mes al nord pitjor. Aquí els salvatges o Poble Lliure, com s’autoanomenen, viuen en petites comunitats. Obviament no tenen escuts d'armes ni lema. Reflexionant-ho bé podríem dir que són els anarquistes de Westeros, rebutjant cap tipus de poder o control sobre ells, a no ser que ells mateixos el triïn, i creant llaços de solidaritat entre les petites comunitats, per aquest motiu el Poble Lliure anomena a la gent del sud Agenollats de manera despectiva, per la seva submissió a nobles i reis. Altres trets del Poble Lliure o Free Folk, són la igualtat entre sexes, la col·lectivització de la propietat privada... una mena de societat comunista utòpica encaixada entre la societat pre-capitalista feudal del sud i els Altres...Els salvatges no formen una unitat en si, car estan només units pel rebuig a ser controlats, entre els salvatges hi ha gegants, caníbals, clans, primitius... tot i que de tant en tant s’uneixen sota el comandament d’algun Rei-mes-enllà-del-mur o King-beyond-the-wall... com en Mance Rayder, mes per necessitat i pel carisma del líder en qüestió.

L’aïllament a l’altre cantó del mur i el fet que la majoria siguin caçadors seminòmades ha fet que estiguin tecnològicament menys avançats que en les terres càlides al no desenvolupar tècniques de forja ni oficis que no siguin la caça i pesca. Això si són capaços de controlar certs animals impressionants...Alguns dels mes anomenats entre el Poble Lliure són Varamyr “Sispells” o Sixskins, Styr magnar (vindria a ser senyor) de Thenn, Harma “capdegos”, el Senyor dels Óssos o Casaca de Matraca, Tormund Matagegants i Craster de la torre de Craster entre d’altres.  

Aquí teniu en Varamyr i els animals que l'acompanyen... és un cambiapells :-DLa gent del Poble Lliure considera a la Guàrdia de la Nit com un dels seus principals enemics (a part dels Altres és clar...) ja que l'identifiquen amb el paper de carcellera que els té tancats a les terres dels Nord gràcies al Mur.

Com diria l'Ygritte... "No saps res Jon Neu..."


Ah si... segons les creences de la gent del Poble Lliure les pèl-roges o cabells de foc, són persones besades pel foc i porten bona sort... ;-D!!! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Real Time Web Analytics