Tar

Tar

25 d’oct. 2010

Clickania 2010

Fa un parell de setmanes es va celebrar un esdeveniment Playmobil a Montblanc. La fira, que es desenvolupà a l'interior de l'antiga església de Sant Francesc comptava amb 8 grans diorames en exposició i després una vintena de petits.
Destacar un gran diorama central representant una ciutat del segle XIX al mes pur estil victorià, cases, carrers, una gran parc central, tot cuidat fins al mes mínim detall.
Dels altres vuit en destacaré tres:
-El primer representava un quadre de soldats colonials anglesos durant les guerres zulús, totalment rodejats de centenars de guerrers amb llances. Els detalls són impressionants, la meitat dels soldats son casaques roges, l'altra meitat tropa colonial de Sud-Àfrica, uns quants voluntaris civils armats i artilleria naval, tal com realment va ser en aquell conflicte.
-El segon era un port del segle XVIII, en la part terrestre hi ha granges, cases, un parell de fars i el port, amb tots els detalls, pescadors descarregant el peix, soldats preparant municions al costat del far fortificat. I al mar un vaixell gran de pescadors, diverses barques petites i un vaixell de guerra.
-El tercer ens transporta als Estats Units, a la cruenta Guerra de Seccessió. Tropes de la Unió mentre per un terç del diorama infanteria, artilleria i cavalleria creuen un riu sota foc intens de les tropes confederació.
Els altres dos terços del diorama és un poble del Oest protegit per les tropes de la confederació, les escenes són dantesques, alguns click unionistes ja han entrat a les primeres cases del poble i els confederats les disputen desesperadament, al mig del poble una locomotora crema, probablement tocada per l'artilleria enemiga.



 Dels diorames en competició només en destacaré un, que sobresorti per damunt de tots els altres. El diorama en qüestió representava la manifestació del 29 de juny "Som una nació, nosaltres decidim". Els detalls estan molt aconsseguits, el grup de nens que porten la senyera gegant, el cotxe tunejat de TV3, el cordó policial, les pancartes, etc...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Real Time Web Analytics