Tar

Tar

3 de febr. 2011

Infinity: miniatures i manga futurista

Us sembla que parlem d’un wargame de miniatures?... Sí, ja estem saturats i farts d’ells… però… i si us dic que està ambientat en un mon futur? I si us dic que en enfrontem a un joc adult en quant a regles i possibilitats? I si deixo de donar voltes i dic que és un joc de creació gallega amb tirada internacional?


Infinity és un joc de miniatures de 28cm dissenyat per “Corvus Belli” d’estètica “manga” ambientat en un mon futur, que no post-apocalíptic…(Al•leluia!)
L’estètica i rerefons us recordarà molt a pel•lícules com Appleseed, Ghost in the shell,etc… Això es deu a que els “caps pensants” varen voler fer una mega barreja de diferents temàtiques; ciència-ficció, futur, mitologia,… Per tal d’atraure a la majoria de públic possible, “regalant” als generals de cada bàndol personatges com Joana d’ Arc, Aquil•les, William Wallace, Saladí,…


D’aquesta manera es va voler enfrontar a la raça humana en una guerra pel poder absolut. Però no només hi han humans enfrontats entre ells en una cruenta guerra civil interestel•lar. Veiem doncs les diferents faccions que composen el joc Infinity en una descripció de cada una d’elles feta pels creadors del joc.

- PanOceania és la número u, la gran potència en l'Esfera Humana. Posseeix el major nombre de planetes, l'economia més rica, i disposa de la tecnologia més avançada. Pragmàtica i generosa, PanOceania és un gresol de cultures, hereva de la millor tradició de democràcia i benestar d'occident. Orgullosa de si mateixa i una mica prepotent, compta amb la societat i l'exèrcit més tecnificat de l'Esfera, i li agrada presumir d'això.

- L'altra gran potència, l'etern rival, conspirant i intrigant contínuament per enderrocar el seu adversari és Yu Jing, el gegant asiàtic. Tot l'Extrem Orient, unit sota la bandera de la que va ser la Xina, que ha format ara una única, però variada, cultura oriental. Amb un gran desenvolupament industrial i tecnològic i una puixant economia, Yu Jing està disposada a prendre la posició dominant que li pertany.

- Ariadna està integrada pels descendents de la primera nau colonitzadora humana, que va desaparèixer en un forat de cuc i es va donar per perduda. Aïllats en un planeta remot i hostil, els Ariadna cosacs, americans, escocesos i francesos van convertir en una raça dura, i tecnològicament menys avançada, que acaba d'entrar en contacte amb l'Esfera Humana i tracta de fer-se un buit sense ser sotmesa per les altres potències.

- Haqqislam, el Nou Islam, és una potència menor, que posseeix un únic sistema, Bourak. Apartat dels fonamentalismes, Haqqislam basa seva cultura en un Islam de caràcter humanista, filosòfic i en continu contacte amb la Natura. La ciència Biosanitària i la Terraformación són les millors bases de Haqqislam, que compta amb les millors acadèmies de Medicina i Planetologia de l'Esfera Humana.

- Els Nòmades estan formats per tres enormes naus, que, descontentes amb una societat controlada per grans blocs macroeconòmics i per la IA ALEPH s'han separat d’allà, vagant per l'espai i comerciant de sistema en sistema. Tunguska, es dedica al trànsit i emmagatzematge d'informació, Corregidor ofereix mà d'obra especialitzada a bon preu i Bakunin, tot l'exotisme i il•legal de qualsevol àmbit, des de moda a nanoenginyeria

- ALEPH, la Intel•ligència Artificial única que controla la xarxa de dades de tota l'Esfera Humana i també els grans sistemes tecnològics internacionals. ALEPH és la gran aliada de la Humanitat, sense la qual el sistema sociopolític i econòmic intergalàctic no sostindria.
Però, qui pot saber el que pensa realment ALEPH? Els seus representants et diran que per a la IA, l'Esfera és la seva llar i la seva responsabilitat, el creador al qual ajudar i al costat del qual caminar cap al futur, posant tots els seus esforços en el progrés de tota la Humanitat. Els seu detractor, la Nació Nòmada, t’assegurarà que per ALEPH, l'Esfera és el camp de jocs, el teatre de titelles, un simple mitjà per a un únic fi, que és la mateixa ALEPH.

- I mentre la Humanitat es devora a si mateixa, una nova amenaça, potser la més terrible de totes, ha aconseguit plantar un cap de pont en plena Esfera Humana. Un Exèrcit Combinat de diverses races alienígenes, unides sota el domini d'una Intel•ligència evolucionada, un intel•lecte artificial suprem molt antic, amb aspiracions hegemonitzades sobre qualsevol raça que es creui en el seu camí.
Una petita força expedicionària, equipada amb una tecnologia superior a la humana, que ha aconseguit enfrontar-se a tot el que l'Esfera ha llançat contra ella, i que sembla esperar reforços ...


El moment actual és un punt crític i decisori. ¿Seran conscients els humans de al que s'enfronten? Continuaran amb les seves lluites intestines a favor d'una major quota de poder? Quin serà el destí de la Humanitat? La maledicció xinesa s'ha complert, s'aproximen Temps Interessants...
En el vídeos podreu donar un cop d'ull al rerefons del joc, i des d'allí accedir al de cada facció:



Sobre les miniatures, no m’estendré massa en dir lo molt que m’agraden l’amplia majoria d’elles, això és sobretot qüestió de gustos, però tenen una cosa molt important en comparació amb el “rei” Warhammer; aquestes miniatures no son caparrudes, estan molt ben proporcionades i gaudeixen de molt bon detall.

Si amb tot això no hi ha prou, doneu-li un cop d’ull a la pàgina web.

http://www.infinitythegame.com

Bé, això és tot de moment. Ara mateix no en endinsarem en les regles i sistema de joc per no fer massa llarg l’article.
Així doncs, ho deixem en un... to be continued.

2 comentaris:

  1. Ens hi hem ficat una mica en serio amb aquest joc i nomes vull dir que a nivell de regles presenta una novetat (visca les ORA!!!) i a nivell de miniatures es excelent.
    Cal dir que es una versió futurista (i bastant més currada i millorada, a part de ser d'una altra empresa) del primer joc de miniatures que vaig jugar... Mordheim (Reikland powa!!!).
    Per cert, sense voler fer burla, li devem una placa al Gristor. XD
    Bromes a part, un torneillo rapid d'una tarda de Mordheim no estaria gens malament.
    I si voleu jugar a Infinity, nosaltres ja comencem a saber jugar com deu mana i tenim, entre tots, miniatures de varis exercits.

    ResponElimina
  2. Aquest matí ens hem apropat amb el Jordi, Julian, Santi i el meu hereu al Lleida Hobby a donar un cop d'ull... temptador... apa Gerard organitza un cap de setmana i un campionat ;-)

    ResponElimina

Real Time Web Analytics