Tar

Tar

28 de juny 2011

Casa Stark, L'hivern s'acosta


Una de les principals famílies de Cançó de gel i foc, és la poderosa Casa Stark que actualment ostenta el títol de Guardians del Nord. Les arrels de les família Stark es perden en els temps, descendents dels Primers Homes, han estat els sobirans del Nord durant mes de 8.000 anys. El lema de la casa és "L'hivern s'acosta". I en el seu blasó consta el cap d'un llop huarg en sable en camp blanc.


La familia Stark al començament de les novel·les està formada per el cap de la casa, Lord Eddard Stark, la seva esposa Catelyn Tully i els seus fills: Rob, Sansa, Arya, Bran i Rickon. Adicionalment també trobem el fill bastard d'Eddard, Jon Neu, i el seu pupil Theon Greyjoy.


La capital dels Stark es troba a Hivernple o Invernalia o Winterfell segons el idioma, a mi Invernalia tot i ser en castellà el trobo molt encertat, amb una sonoritat èpica. El casal dels Stark va se construït pel mític Brandon Stark, també constructor del Mur. Invernlia és una gran fortalesa construida sobre unes fonts termals i al seu interior es troben les criptes dels Stark de tots els temps.


A diferencia dels regnes del sud a Nord encara es veneren als Antics Deus en els boscos d’arcians, uns arbres de fulles roges que solen tenir rostres tallats en l'escorça. Aquesta religió es remonta als temps de la Gent del Bosc. En tots els castels i ciutats del Nord es pot trobrar un bosquet on retirar-se i orar als Antics Deus.


Les principals cases feudataries dels Stark són els Karstark, Mormont, Flint, Reed, Umber, Bolton, Glover, Tallhart, Hornwood, Cernwyn, Dustin, Locke, Manderly, Ryswell, Cassel, etc... totes amb jurament de fidelitat a la Casa Stark i preparades per seguir al seu senyor a la batalla. Gent dura els nortenys!!


I un petit arbre de relacions de regal ;-)

2 comentaris:

  1. Molt agosarat, això de l'hivern s'acosta. Ara bé, després de llegir el post sembla que no faci tanta calor!

    ResponElimina
  2. Jajaja... Agosarat és el meu cognom ;-D i l'estiu és tan efimer.. tot i que ara el patim... de ple...

    ResponElimina

Real Time Web Analytics