Tar

Tar

15 de juny 2011

Les cròniques de la Dragonlance


De ben jove, després d’haver llegit el Hobbit i el Senyor del Anells, vaig caure en la voràgine de la fantasia d’espasa i bruixeria... que em va portar a una col•lecció de mes de 200 llibres del gènere. Els primers van ser els de la trilogia original de Dragonlance, Les cròniques de la Dragonlance (en aquell moment en castellà editades per Timun Mas, tot i que posteriorment Devir les ha publicat en català!!!).


Dragonlance va ser una creació de Laura i Tracy Hickman i posteriorment ampliada en col•laboració amb Margaret Weis per a la companyia fundada per Gary Giax (creador de Dungeons&Dragons), TSR. En realitat va sorgir d’una partida de rol... passada a negre sobre blanc.
Avui en dia la Saga Dragonlance consta de quasi 200 novel•les... si si 200!!! El món de Dragonlance ha estat en plena evolució i s’ha succeït les generacions...

La trilogia de Les Cròniques de la Dragonlance està formada per els llibres següents Dracs de tardor, Dracs d'hivern i Dracs de primavera (en castellà El retorno de los dragones, La tumba de Huma y La reina de la oscuridad... si... el traductor de la versió castellana tenia molta imaginació...)


En aquesta primera trilogia coneixerem un grup de vells amics que es retroben després d’estar uns anys separats i estar buscant als antics deus. Un cop reunits començaran un viatge per confirmar els rumors recollits per cadascun sobre el mal que s’ha escampat arreu... això els portarà a redescobrir els vells deus oblidats, i recuperar la fe... i trobar l’arma definitiva per combatre la foscor, la Dragonlance. El viatge els portarà per tots els indrets del continent d’Ansalon, reforjant la seva amistat i compromís amb la justícia i el be... que els portarà a convertir-se en els Herois de la Llança.


Els protagonistes són Tanis el semielf, un líder nat amb greus conflictes interns per la seva dualitat humana i elfa, filla de la violencia. Flint, el vell nan, que ha exercit de pare de la majoria dels integrants del grup. Els germans Majere, Caramon i Raistlin, el sol i la lluna. Caramon un fort guerrer amb cor d’infant i Raistlin un mag que ha pagat els seu poder amb un cos malaltís i un agre caràcter. Sturm Brightblade, l’aspirant a cavaller, hereu de l’antiga ordre de Solamnia, a la recerca eterna d’honor i gloria. Tika, la simpàtica cambrera pèl-roja que té molt per donar. Goldmoon i Riverwind els bàrbars que-shu fugitius de la seva gent. Thass el trapella kender, mai quiet i sempre focus de tots els embolics... i sempre d’una manera tan innocent... I l’última però no la menys important Laurana, la bella princesa elfa.


Desitjo que amb aquest petit aperitiu us animeu a la lectura d’aquest, ja clàssic, de la fantasia... i si us agrada sabeu que teniu 200 novel•les mes!!!

L’any passat es va fer la pel•lícula d’animació del primer llibre. Com a curiositat en la versió original la veu de Raistlin Majere es la de Kiefer Sutherland (24), la de Goldmoon pertanys a Lucy Lawless (Xena, la princesa guerrera) i la de Michael Rosenbaum (Lex Luthor a Smallville) com a Tanis el semielf, aquí en teniu un link per degustar:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Real Time Web Analytics