Tar

Tar

17 de març 2012

Casa Martell, mai doblegats mai trencatsLa casa Martell i els seus membres són els senyors de les terres del sud,  tenen el títol de prínceps de Dorne. Les terres de Dorne estan situades al sud del continent de Ponent o Westeros i els seus habitants són famosos per la seva impetuositat i sang calenta. L’escut dels Martell és un sol vermell travessat per una llança d’or i el seu lema és “Mai doblegats, mai trencats”.


 Els Martell governen Dorne des de Llança del Sol o Sunspear, situada a la costa, a la part mes sud-est del continent. La fortalesa dels Martell es compon de tres recintes emmurallats amb les portes de cadascun situades a la part oposada de l’anterior.  A l’interior es troben dues grans torres fortificades, la torre de la Llança i la torre del Sol, també es troba un gran edifici en forma de galera de guerra, les seves muralles són de color arena .


 Al voltant de la fortalesa i encerclades per una muralla es troben vivendes, botigues, mercats i basars, que en comparació amb qualsevol de les ciutats lliures és només un poble, però per a Dorne és una gran ciutat, ja que Dorne és un territori extens però poc densament poblat. Per a que us feu una idea Dorne representaria un territori mediterrani, una barreja dels pobles medievals de la península Ibèrica i dels de la costa nord-africana occidental.


 Dorne és el regne mes diferenciat de Westeros tant per costums com per història. La terra de Dorne està farcida de deserts i muntanyes rocoses torrades pel sol, on les úniques terres fèrtils es troben a les vores dels rius. Mil anys abans de l’acció narrada a Canço de gel i foc les terres de Dorne eren una multitud de petits estats àndals, però a les seves costes arriba la reina Nymeria dels rhoynar amb deu mil vaixells, fugint de la destrucció del seu regne. Lord Mors Martell va casar-se amb Nymeria i va unificar Dorne sota una sola corona amb la seva ajuda i a Dorne àndals i rhoynars van ser un.Durant la conquesta d’Aegon I, Dorne va ser l’únic regne que va resistir i es va mantenir independent, fins dos-cents anys després que només mitjançant pactes matrimonials és va integrar al poder dels Tagaryen, quan Daeron Targaryen esposà a Myria Martell, per aquest fet els senyors de Dorne encara conserven el títol de prínceps.  Els Martell tenen un odi ancestral amb el Domini i els Highgarden, amb qui sovint s’han  enfrontat pel control de les terres fronteres de les Marques.
Elia Martell era l’esposa del príncep Rhaegar Targaryen durant la revolta de Robert Baratheon, aquest fet va ser decisiu per a la lleialtat de Dorne amb els sobirans del Desembarcament del rei / King’s Landing. Elia i els seus fills van ser brutalment assassinats suposadament per Gregor Clegane i Amory Lorch, vassalls dels Lannister, cosa que va provocar un intens sentiment de revenja entre els Martell. Els germans de Elia, el príncep Doran i el seu germà Oberyn tramen esperen amb  paciència el moment de la seva venjança des de Llança del Sol.Entre les cases feudatàries dels Martell trobem els Dayne, Yronwood, Toland, Jordayne, Wyl, Dalt del Llimoner o Lemonwood o els Allyrion de Skyreach.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Real Time Web Analytics