Tar

Tar

16 de març 2012

Mag-Blast, sorolloses batalles a l'espai


Durant els darrers mesos de l’any en Pere, en Paco i un servidor vàrem agafar la sana rutina d’aprofitar part de l’hora de dinar a l’oficina per a fer partides de Mag-Blast (pitjeu!!!)
I sense cap mena de dubte i amb tota la raó us preguntareu: que és Mag-Blast?, doncs bé utilitzant la seva mateixa definició Mag-Blast “és un joc de cartes d’eixordadores batalles espacials.”




El joc recrea l’univers d’un altre gran joc de taula, el Twilight Imperium , amb un toc d’humor en el grafisme de les cartes i en la seva dinàmica. 

Cada jugador es posa al capdavant de la flota d’una de les races que permet el joc... i l’objectiu és senzill, tenir l’última nau almirall supervivent. En principi el joc és fins a 8 jugadors, fins ara només em jugat tres persones, però m’imagino que amb 8 no hi ha problema ja que el sistema de combat és prou senzill. 




Les naus almiralls tenen 4 flancs (són cartes rectangulars i cada flanc és indicat en un color diferent) i poden rebre impactes per cadascun d’ells.  La mecànica del joc consisteix en anar col·locant naus de flota al voltant de la nau almirall cobrint els flancs, i alhora efectuant dispars contra l’adversari.




Durant el joc es van robant cartes d’acció que es poden bescanviar per naus tot i que generalment s’usen per donar avantatges i sobre tot... per disparar!!! I aquí ve el punt mes complicat... cada cop que s’usa una carta de dispar... el reglament de Mag-Blast explicita que s’ha de fer un soroll propi de dispar espacial!!! Fiiuiuuuu Txiuuuu Kabungaaaa el que us sembli mes apropiat... i si jugueu la carta i no feu el so... doncs res... el tir es perd en l’immensitat de l’espai... així que esteu atents i prepareu un bon repertori de sons!!
La resta de cartes d’acció inclouen camps de mines, d’asteroides, caces i bombarders, accions evasives, reforços...

El desplegament del joc sobre la taula:








Una de les altres característiques de Mag-Blast és que al igual que el seu joc  “mare”, Twilight Imperium, cada raça té una habilitat especial i diferent a totes les altres (per al meu gust n’hi ha alguna un xic desequilibrant), que fa que cada partida tingui un aire nou.




I el millor de tot és que el preu del joc és molt econòmic, sobre els 15-20€, crec que pel preu i les hores de diversió és una de les millor inversions en jocs de taula que he fet mai!!

Ja ho sabeu Mag-Blast!! Xiuuuuuuuuuu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Real Time Web Analytics