Tar

Tar

27 d’abr. 2011

Britannia, l'epopeia d'una illa

De tota la meva col•lecció aquest és un dels meus jocs preferits, sense cap mena de dubte, i no solament és la meva opinió. Aquesta meravella de joc combina tot el que un historiador i amant dels jocs de taula pot desitjar... Britannia!!


Però anem per pams, Britannia, va se publicar el 1986 al Regne Unit per H.P. Gibsons i el 1987 als Estats Unist per Avalon Hill (el meu exemplar!!!). Posteriorment s’han fet reedicions, la mes recent al 2008 de molt bona qualitat.


El joc ens porta a traves de la història de Gran Bretanya des de la invasió romana fins a la invasió normanda, ni mes ni menys que 1000 anys de història comprimits en 4 hores de joc... això es Britannia, un joc on no ets espectador de la història sinó que l’escrius tu, en primera persona.

El jocs està pensat per a 4 persones ni mes ni menys, en teoria el joc permet 3 o 5 jugadors, però perd tota la gracia, ja que les fitxes són de 4 colors i fer participar mes o menys jugadors fa que es produeixi un aigua barreig de fitxes. Un cop disposats en la taula de joc cada jugador pren possessió de les fitxes d’un color, i cada color representa tot un seguit de tribus i pobles que van participar en la història de la Gran Bretanya.


En 4 hores aprendreu mes història que la majoria dels escolars britànics en tota la seva vida, coneixereu als Saxons, Brigants, Pictes, Caledonis, Belgae, Normands... etc... i com i quan va entra a l’illa Britànica.
Suposo que en aquestes alçades estareu frissant per saber quina és exactament la dinàmica del joc, doncs bé, tenim el mapa de Britannia dividit en regions o el que venen a ser les shire o comarques actuals (Essex, Norfolk, York, etc...) i en aquest mapa es despleguen el primers pobles que prendran part al joc.


L’objectiu del joc és acumular punts de victòria, això s’aconsegueix cada X torns ocupant regions concretes segons les tribus/nacions que es controlin, així doncs el joc es eminentment un joc de combat. Cada jugador té des del inici del joc una carta per cada nació que controla on s’indiquen els torns i les zones que s’han de controlar per aconseguir punts de victòria. Hi haurà de pobles que desapareixeran del taulell de joc mes o menys ràpid, però allò que importa és si en el temps que han estat sobre el taulell han aconseguit el màxim de punts de victòria possibles. Cada punt compta, cada fitxa que ocupi un lloc clau a l’hora de recomptar punts és un pas mes cap a la victòria final!


Si voleu aprendre i gaudir alhora Britannia és el vostre joc!!

2 comentaris:

  1. Realment un dels jocs de taula que més m'agraden. Entretingut, d'una complexitat mitjana assequible i de resultat incert cada partida. Realment les hores de joc són ben aprofitades!

    ResponElimina

Real Time Web Analytics