Tar

Tar

16 de maig 2011

Hannibal, Roma versus Cartago


La Roma eterna va estar a punt de ser una flor que no fa estiu… Hannibal va tenir per la ma ensorrar el poder de la República de Roma. Cartago després de ser derrotada en la Primera Guerra Púnica pel control de Sicília seguia sent la potencia principal de l’Oest de la Mediterrània.


Després del trencament per part romana del Tractat del Ebre del 226 a.C., Hannibal decidí un atac directe contra Romà contra la qual dirigí una expedició de 75.000 homes, 9.000 genets i uns 30 elefants... vet aquí que tenim aquest fantàstic joc de Valley Games per recrear la campanya cartaginesa i romana. Hannibal, Rome vs Carthage és un joc d’estratègia que ens situa en la 2a Guerra Púnica que succeí del 218 al 203 a.C.

El joc combina els moviments estratègics de tropes sobre taulell amb l’us a nivell estratègic de cartes que generen esdeveniments històrics, lleves de tropes, reforços (inclosos els foners balears!)... Una segona baralla de cartes s’utilitza en les batalles per determinar qui és el vencedor dels combats.

L’objectiu final es aconseguir punts de victòria per dominar el front polític i militar, per descomptat.


El joc està pensat per a dos jugadors, però amb cura es pot jugar amb quatre jugadors, dos per bàndol, en realitat en aquesta època era comú el comandament associat entre dos generals... La durada mes o menys es situa en unes quatre horetes... o mes ;-) de plaer ininterromput.

La versió que tinc i de la qual us parlo és un remake fet per Valley Games del original de Avalon Hill de 1996. El disseny està molt currat i quan obres la caixa ja pa patxoca, el mapa és un trencaclosques modular d’alta qualitat, i la resta de peces, cartes i marcadors segueixen aquest estil.


Sereu capaços de canviar la història... portareu a Cartago a la glòria o sereu el seu botxí romà esborrant-la de la història. Recordeu que els lleidatans van participar en aquests llunyans esdeveniments... els Ilergets van recolzar a Hannibal i la cosa no va sortir gaire bé... com quasi sempre... però aquí estem Oci Ilerget!!

Us deixo també la web de Valley Games per a que li doneu un cop d'ulla la seva producció de jocs, molt recomanables la majoria, amb un disseny excel·lent:

Valley Games

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Real Time Web Analytics