Tar

Tar

7 d’oct. 2011

Galàctica estrella de combat, en català


A partir d’ara els dilluns la humanitat estarà en perill...

El passat 3 d’octubre es va produir una gran noticia per als aficionats catalans de la ciència ficció, al 3XL es va estrenar Galàctica estrella de combat, començant per la mini sèrie... i seguint per les quatre temporades següents. També ha adquirit els drets de les pel·lícules i webseries. Poder gaudir de ciència ficció de qualitat en las nostra llengua... això no té preu... gaudir de la ciència ficció amb normalitat, amb català i sense complexos!



Tot i que amb comptagotes la Corporació Catalana és l’única emissora que amb regularitat a estat emetent sèries de ciència ficció tals com Star Trek clàssica, la Nova Generació, el Visitants, Stargate SG-1, en Nan Roig... i ara Galàctica estrella de combat!!



Battlestar Galàctica es va convertir en una sèrie de culte ja des dels seus inicis, el que semblava un remake d’una sèrie mítica de finals dels 70 (aquí la varem veure als 80) va acabar superant totes les expectatives, la ciència ficció es barreja amb el drama per la supervivència, les intrigues polítiques, l’acció... en una trama ben (genialment) trenada. Com deien a Star Trek “arribant allà on no ha estat mai ningú”. Personalment Galàctica està en el meu top 5 de les millors sèries, tant de ciència ficció com d’altres gèneres.



L’argument de la sèrie és el següent, després d’una treva de mes 40 anys des de la fi de la primera Guerra Cylon, aquests tornen a apareixen a l’espai de les dotze colònies humanes, després d’un brutal atac les destrueixen. La Galàctica, l’última de les antigues estrelles de combat sobreviu als atacs i reuneix al seu voltant tot un seguit de naus amb uns 50.000 supervivents. Formant un estol posen rumb a la cerca de la perduda 13 colònia i del món de Kobol. 



La humanitat que resta s’organitza altre cop seguint els models previs a la massacre, però al poc temps sorgeixen tensions entre els comandaments militar i civil. 


L’assetjament dels cylon, la manca de recursos, quintacolumnistes... si si hi ha cylons amb apariència humana... un còctel massa explosiu que es cobrarà un alt preu. Però no patiu teniu quatre temporades, 3 films i diversos websodies per gaudir-ne!!


Battlestar Galàctica ha generat dues preqüeles: Caprica situada 50 anys abans de les Guerres Cylon i que ha estat una mica un fracàs i Blood&Chrome a estrenar entre finals d’aquest any i inicis del proper, centrada en la primera Guerra Cylon i l’actuació d’un jove William Adama.


Per cert Bryan Singer (director de X-Men) està preparant una nova adaptació de Battlestar Galactica per a la gran pantalla que res té a veure amb la sèrie.

Català a l'atac!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Real Time Web Analytics