Tar

Tar

13 de jul. 2011

Carcassonne, mes a prop

Bones noticies per al mon del joc en català!! Em faig ressò d’una noticia que han publicat Jocs Vexillium (han realitzat la traducció del joc) i The Catalan Wargames Resource. Fa un any ja varem tenir l’ocasió de disposar del mític Descobridors de Catan en català i ara Devir ens deleix amb l’edició en català del Carcassone (Em queda el dubte si es dirà Carcassona tal com toca??). Del Carcassonne us avanço que, després de Descobridors de Catan, és el joc que ha obtingut mes votacions de la prestigiosa “bíblia” dels joc BoardGameGeek.


Actualment podem disposar d’una bona quantitat de jocs en la nostra llengua (en comparació amb el nombre de films en català que podem trobar setmanalment als cinemes) com el 1714, el Castellers, Finca, Laberint Màgic i el Descobridors de Catan que ja hem comentat, i esperem que en temps propers la llista es vagi ampliant i tinguem jocs de taula “normalitzats”.



Per al llançament s’ha organitzat (Devir ho ha fet és clar) una presentació amb partides, concursos i regals el dissabte 27 de juliol a dos quarts d’onze a l’Abacus de Terrassa, crec que no ens ho hauríem de perdre!!


Carcassone, un joc creat per Klaus-Jürge Wrede (professor de música i religió alemany), té com a finalitat crear un mapa de joc on cada jugador ha d’intentar aconseguir les millors possessions (carreteres, ciutats, monestirs i camps de cultiu) que li reportaran mes punts de victòria. El taulell es format per desenes de “tiles” (rajoles??) que vindrien a ser fitxes de terreny... això fa que cada partida sigui diferents i totalment aleatòria ja que cada torn un jugador roba i posa en joc una de les “tiles” (definitivament “rajoles”!!). En les posicions que al jugador l’interessa i pretén aconseguir rendiment s’hi van col•locant els “miples”


Els "miples" són els famosos homenets/fitxa de fusta característics del Carcassone i que han generat un extens merchandasing de samarretes i altris...


La clau del joc (a part de la fortuna en tenir les "tiles" adequades) és administrar bé els "miples" és essencial!!!
A partir d’aquest joc inicial s’han produït 10 ampliacions i 2 versions, fins a data d’avui...

Per a mi és un dels jocs mes recomanables i alhora familiars... l’únic al que he pogut enganxar als meus progenitors i ja és dir!!!
Les partides són molt ràpides i addictives (no mes de 30-40 min.) i sempre se’n desitja “una mes, només una mes...”
Molt recomanable i si és en català!!! Exerciu, jugueu i jugueu en català!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Real Time Web Analytics