Tar

Tar

24 de jul. 2011

Casa Baratheon, Nostra és la fúria


La Casa Baratheon és la que regenta Westeros en l’actualitat, a través del seu cap Robert Baratheon, per alguns conegut com l’Usurpador. L’origen de la Casa Baratheon es dels mes recents entre les grans cases, s’origina durant la guerra de conquesta dels Targaryen tot just 300 anys abans del inici de l’acció de les novel•les de Cançó de gel i foc. L’escut dels Baratheon és un cérvol rampant coronat en sable situat en camp d’or. El seu lema és “Nostra és la fúria”.


L’origen dels Baratheon, com he comentat, és el mes recent de les grans cases, s’inicia amb Orys Baratheon, un germà bastard del primer rei de la Casa Targaryen (Aegon I), al qual pel seu valor se li atorgà el senyoriu de Bastió de Tempestes.


L’actual cap de la Casa i rei de Westeros, Robert, inicià la revolta contra els Targaryen que va portar els Baratheon al tron, el que es coneix com la Revolta d’en Robert o la Guerra del Usurpador, segons el punt de vista. Quan Aerys Targaryen el boig, després de matar el pare i el germà d’Eddard Stark, va reclamar a Jon Arryn que li entregues els seus pupils (Eddard Stark i Robert Baratheon) i aquest s’hi negà esclatà la revolta.
En la decisiva batalla del Trident, Robert armat amb una maça i amb el casc coronat de banyes, va matar en combat singular al príncep hereu Rhaegar.


Els principals membres de la família Baratheon són Robert, rei dels Set Regnes (Westeros), els seus germans Stannis senyor de Roca del Drac i Renly senyor del Bastió de Tempestes. Després tenim els fills de Robert i Cersei Lannister, Joffrey, Tommen i Mircella... ejem...

Actualment les terres dels Baratheon són extenses i repartides entre els tres germans. Robert el germà gran regna des de la capital, Desembarcament Reial, sobre totes les cases dels Set Regnes. A Desembarcament Reial es troba la Fortalesa Vermella (Red Keep), construïda per Aegon I, i és on es troba el Tron de Ferro. La Fortalesa Vermella està construïda amb polida pedra vermella, consta de set grans torres amb merlets forjats amb ferro i força merlets per als arquers. En els merlets de la barbacana principal és on tradicionalment ens claven en piques els caps dels traïdors.


Tot i ser el germà mes petit i mestre de lleis, Renly Baratheon, és ell qui regeix els dominis familiars de la Terra de les Tempestes per desig de Robert, això ha comportat un distanciament i enemistat amb els seu germà Stannis. La Terra de Tempestes són regides des d’una fortalesa que mai ha estat rendida, Bastió de Tempestes (Storm’s End). Les defenses exteriors del castell es componen d’una muralla semi circular massiva de cent metres d’alt i quaranta de gruix i per la par de mar una caiguda lliure de mes de cinquanta metres. En l’interior el castell en si consisteix en una torre enorme coronada de merlets que des de lluny sembla una gran puny alçat.


Les principals cases feudatàries de Terra de les Tempestes són els Selmy, Wylde, Trant, Penrose, Swann, Tarth, Dondarrion, Caron, etc...


A Stannis, el germà mitjà i almirall de la flota, després de la Revolta de Robert se li atorgà Roca de Drac. Tot i ser un honor, ja que tradicionalment és la possessió de l’hereu al tron, Stannis s’ho va prendre com una ofensa ja que ell desitjava les mes riques possessions familiars dels Baratheon, Terra de Tempestes.


Roca de Drac és una illa volcànica situada a la badia d’Aigüesnegres, amb una fortalesa del mateix nom. Roca de Drac és la fortalesa mes diferent de Westeros ja que va ser construïda amb les perdudes arts constructives de Valyria i les seves torres i decoracions tenen formes de dracs. Enlloc de merlets les muralles estan coronades per milers de gàrgoles en forma de minotaures, dracs, wyverns, dimonis, basiliscs, etc... L’estructura està situada dalt d’una roca i es compon de tres cercles de muralles amb patis interiors, cadascun custodiat per una porta de ferro negre.


Per a mi la trama de Stannis és una de les que té un desenvolupament mes interessant. ;-)

Les principals cases feudatàries del Roca de Drac són els Celtigar, Velaryon, Seaworth, Bar Emon, Sunglass, Morrigen... molt menys nombroses que les de la Terra de les Tempestes.

Suposo que en un temps hauré de fer unes entrades "extra" sobre aquesta família tan "inquieta".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Real Time Web Analytics