Tar

Tar

5 de jul. 2011

Casa Arryn, Tan alt com l'honor


La Casa Arryn és un de les grans famílies de Ponent / Westeros des de la invasió dels Àndals, de la que en formaren part. L’escut dels Arryn és un falcó blau volant en una lluna. I el seu lema és “Tan alt com l’honor”. Tradicionalment els Arryn ostenten el títol de Guardians d’Orient a part de Defensors de la Vall.


Abans de començar les novel•les de Cançó de gel i foc el cap de la Casa Arryn es Lord Jon Arryn, però aquest resulta mort en estranyes circumstancies. El cap de la casa passa a ser el seu jove fill Robert Arryn, sota regència de la seva mare Lysa Tully. Robin és un nen malaltís i consentit, en tots els sentits, que amb 6 anys encara pren pit. La mare ha mig embogit per les sospites que té sobre la mort del seu marit i la sobreprotecció que té amb el seu fill.


Les terres dels Arryn són la Vall, amb capital a Niu d’Àligues, els Nido de las Aguilas o The Eyrie, com sempre a la vostra elecció, a mi la forma catalana és la que mes m’agrada en aquest cas. La Vall està situada a la zona oriental de Westeros, i rodejada per les muntanyes de la Lluna.


El Niu d’Àligues és el mes petit dels grans castells de Westeros, i alhora el mes innascible, ja que nomes s’hi pot accedir a través de les Portes de la Lluna, per un tortuós camí de cabres, protegit per altres tres petits castells.


Eddard Stark i Robert Baratheon eren pupils de Jon Arryn abans de començar la Guerra del Ursurpador. Després del segrest de Lyanna per part del fill del rei, Rhaegar i del assassinat del pare i del germà d’Eddard per part del rei Aerys el boig, aquest, demanà a Jon Arryn que entregués els seus pupils. Amb la seva negativa s’inicià la guerra. Per tal de guanyar-se l’aliança dels Tully, i ja que no havia aconseguit engendrar un hereu encara, Jon Arryn es casà amb Lysa Tully i de rebot es convertí en cunyat d’Eddard Stark.


Les principals cases feudatàries dels Arryn són els Baelish, Corbray, Hardyng, Royce, Wydman, Redfort, Torrent, Coldwater, Borrell, Pryor, Lynderly, etc...

Fixeu-vos que entre les famílies feudatàries hi ha els Borrell i els Torrent!! Curiós! Jo personalment amb els Torrent hi estic emparentat per la meva padrina paterna Bessó i Torrent ;-)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Real Time Web Analytics