Tar

Tar

6 de jul. 2011

Casa Lannister, Escolta el meu rugit


La Casa Lannister és un de les famílies mes controvertides des de la Guerra del Usurpador, com la majoria de cases Westeros el seu origen es remunta als temps de la invasió dels Àndals, quan els Lannister es casaren amb les filles del rei de la Roca. L’escut dels Lannister és un lleó rampant daurat en fons carmesí. I el seu lema és “Escolta el meu rugit” tot i que hi ha un segon lema no oficial que molta gent el troba mes atractiu i adequat... “Un Lannister sempre paga els seus deutes”. Tradicionalment els Lannister ostenten el títol de Guardians d’Occident i senyors de la Roca.


Els membres mes rellevants de la família Lannister són Tywin, el cap de família els seus fills els bessons Cersei i Jaime l’Assassí de reis, i Tyrion el nan. Altres membres destacats són el germà de Tywin, Kevan i el seu fill Lancel. Les relacions familiars entre els Lannister són... complicades... començant per una relació incestuosa entre els bessons llavor de totes les desgràcies que passen a Westeros. Caldrà també comptar com a Lannister els fills de Cersei i... que són Joffrey, Tommen i Mircella. La llavor és forta.


La relació entre Tywin i el seu fill Tyrion tampoc és fàcil, Tywin desprèrcia al seu fill per les malformacions que el fan ser un nan i per que el culpa de la mort de la seva dona que va morir al part. Tyrion és sens dubte un dels personatges que té un desenvolupament mes interessant en els llibres i que segurament mes sorprendrà al lector.


Els Lannister dominen les l’Occident, situat entre les terres dels rius dels Tully i el Domini dels Tyrell, Aquestes terres són riques especialment en mines de materials preciosos, especialment d’or, que han fet dels Lannister una de les famílies mes riques i poderoses.
Els domini dels Lannister s’exerceix des de la Roca Casterly o Casterly Rock, que s’alça sobre la ciutat de Lannisport. Està situada a la costa nord-occidental de Westeros i segons la tradició mai ha caigut en batalla. L’entrada principal que està formidablement defensada es la Boca del Lleó, la resta de la fortalesa s’alça damunt d’una gran roca, i continua per dins de la roca en catacumbes i reductes.


En els temps previs a l’acció que transcorre a Game of Thrones, el pare de Tywin, Tytos, de caràcter dèbil, va anar perdent poder en favor dels seus vasalls feudals. Tywin va restaurar la glòria de la seva casa i va ficar ordre entre els seus subdits, pregunteu-li als Castamere! Aquest prestigi li va portar a ser anomenat Ma del rei boig Aerys II, però quan aquest va rebutjar a la seva filla Cersei com a esposa de Rhaegar i va nomenar Jaime com a cavaller de la Guardia Reial es va produir un distanciament.


Durant la Guerra del Ursurpador, els Lannister, van mantenir la neutralitat fins després de la batalla del Trident, quan Tywines va dirigir amb les seves tropes a l Desembarcament Reial i fen-tse passar per aliat va entrar en la ciutat, la va saquejar i va matar la dona i fills petits de Rhaegar, al mateix temps que el seu fill traicionava el seu jurament de Guradia Reial i assasinava a Aerys, guanyant-se el sobre nom d’Assassí de reis.


Les principals cases feudatàries dels Lannister són els Clegane, Brax, Westerling, Estren, Brax, Crakehall, Marbrand, Spicer....

Els Spicer... passaran a ser Unipapel en el proper llibre??? Glups... 

Us deixo unes imatges d'una proto-Cersei Lannister, es curiós qur tot i el paper que juga aquesta familia, moltes vegades amoral, desperta una gran acceptació per part de molts lectors de la saga.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Real Time Web Analytics