Tar

Tar

2 de jul. 2011

Casa Tully, Família, deure, honor


La Casa Tully és un altra de les grans famílies de Ponent / Westeros. Sens dubte és aquesta família és la que de tenir robat el cor de molts catalans, el motiu és el seu escut d’armes: una truita de riu de color plata en un fons blaugrana!! Els culés de Westeros, per sort o per desgràcia en aquest món no arreglen les diferencies amb un partit de futbol... El seu lema és “Família, deure, honor” i uns dels seus trets distintius els seus cabells pèl-rojos.


Lord Hoster Tully és el cap de la familia Tully, d’avançada edat i moltm malalt, els seus fill són: el seu hereu Edmure, Lysa viuda de Jon Arryn i Catelyn esposa d’Eddard Stark. Un altre membre rellevant de la familia es Brynden Tully el Peix Negre, germà de Lord Hoster i incondicional de Robb Stark i un dels millors combatents de Westeros (On és a la sèria de l’HBO? Incomprensible)Aquí el teniu:


La capital dels Tully es troba a Riucorrent, Riverrun o Aguasdulces segons la traducció que mes us abelleixi, personalment la castellana tot i que no té res a veure amb l’original és força interessant. Riverrun és una fortalesa impressionant de forma triangular enmig d’un riu. El casal dels Tully domina la zona del Trident i les terres dels rius, on es va esdevenir la famosa batalla entre els partidaris dels Baratheon i dels Targaryen.


La puixança de la Casa Tully va començar amb la invasió dels Targaryen durant el regnat d’Aegon el Conqueridor. Els Tully van ser els primers senyors del riu que es van posar al costat dels Targaryen contra el rei Harren de les Illes i senyor de Harrendal. Un cop acabada la guerra els Tully van ser compensats amb el domini del Trident i la seva predominança sobre totes les altres cases menors de la zona. Durant l’acció que conta la novel•la de Joc de Trons, tot i no se haver estat mai part del Nord, s’alia incondicionalment a Robb Stark.


Durant la guerra contra els Targaryen, quinze anys abans quan Robert Baratheon es va rebel•lar, lord Hoster Tully tenia promesa la seva filla Catelyn al hereu de la casa Stark. Al se assasinat aquest Hoster va ficar com a condició per unir-se a la revolta que Catelyn es cases amb Eddard i Lysa amb Jon Arryn.


Un dels principals personatges, sense cap mena de dubtes, és Catelyn Tully, després Catelyn Stark. Personalment en els llibres el trobo molt antipàtic i tallant, sobre tot en la relació amb Jon Neu, tot i que la sèrie l’han suavitzat una mica...

Les principals cases feudatàries dels Tully són els Darry, Frey, Mallister, Blackwood, Mooton, Vance, Smallwood, Whent, Ryger, etc... totes amb jurament de fidelitat a la Casa Tully... o no?

I un petit arbre de relacions Compte conté SPOILER dels grans!!!

Repeteixo SPOILER

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Real Time Web Analytics