Tar

Tar

5 de set. 2011

Casa Tyrell, Creixent forts!


La casa Tyrell és la principal casa noble i senyora del Domini, al sud de Westeros, però no tant al sud com Dorne, ostenten els títol de Guardians del Sud i de defensors de les Marques. Les terres del Domini són conegudes per ser la font de la flor i nata de la cavalleria. L’escut dels Tyrell és una rosa daurada en camp verd o sinople pels entesos, i el seu lema “Creixent forts”.



La seu del poder dels Tyrell es troba al castell de Highgarden o Altojardín, no he estat capaç d’enginyar una traducció al català que soni convincent... Highgarden es troba a la vora del riu Mander, en el passat va ser la seu dels Gardener fins que aquests van ser succeïts pels Tyrell als ser arrasats per Aegon I en la guerra de conquesta. Highgarden és, entre totes les ciutats i castells seus de poder, els mes bonic al estar rodejat de bells jardins... però amb unes muralles i torres blanques igual de poderoses.


 Els Tyrell, que eren senescals dels Gardner, van passar a ser senyors del Domini després de la batalla del Camp de Foc quan aquests últims van se aniquilats com a llinatge per Aegon I. Els Tyrell van rendir els Domoni a Aegon i aquests els nomenà senyors del Domini i Highgarden en el seu nom, aquest fet provocà moltes rivalitats amb una altra de les cases feudatàries dels Gardner, els Florent, que sempre han reclamat tenir mes drets per sang que els Tyrell.



Durant la Guerra del Usurpador van fer costat als Targaryen i assetjar el Bastió de les Tempestes, però després del saqueig de desembarcament i la massacre de la família reial es rendiren.


 El senyor actual de la Casa es Mace Tyrell i els seus fills són Willas, Garlan, la bella Margaery i Loras, anomenat el Cavaller de les Flors, famós pels seus combats i victòries en justes i tornejos.



Les cases feudataries dels Tyrell són els Florent, els Hightower, els Casewell, els Fossoway, els Ashford, els Tarly, els Reding, els Redwyne, els Beesbury, els Cuy, els Roxton i els Oldflowers entre molts d’altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Real Time Web Analytics