Tar

Tar

15 de jul. 2011

Playmobil


Arriba l’estiu, acaben les classes i els nens passen part del dia jugant. En aquesta època amb el Roger a casa els Playmobils es fan protagonistes. Els cavallers del Drac (Casa Targaryen) contra els del Lleó (Casa Lannister), els nous cavallers de l’Àguila (Casa Arryn?), les hordes bàrbares... amb els seus castells i catapultes i balistes.


I si no els ja “descatalogats” soldats de la Unió i de la Confederació... amb seu al Fort Glory, i fustigats pels ferotges indis Comantxes, tots barrejats amb una legió de pirates, Casaques Vermelles i la Guàrdia de la Reina, a bord d’una goleta de vermelles veles.




No ens descuidem de l’altra gama, tot i que menor en nombre, que campa per casa, les forces de l’ordre armades de Beretta’s i rifles amb punt de mira... i es que quasi tots els Playmobils tenen un punt de bel•licositat i uns antagonistes.


No es pot negar que els Palymobils van marcar la nostra infantesa i que arribat el punt que un te fills... té l’excusa perfecta per ampliar-ne la col•lecció i fruir amb les generacions mes joves!! ;-D

L’origen d’aquestes joguines es remunta a la pujada del preu del petroli dels anys 60, que va multiplicar per 6 els preus de les joguines de plàstic. En aquell moment l’empresa alemanya Geobra Brandstätter va decidir iniciar un nou projecte, joguines mes petites de plàstic, per tant mes barates, que donessin múltiples possibilitats de joc mitjançant els seus accessoris. El 1974 va ser presentada la nova línia de joguines amb el nom de Playmobil a la fira de Nürnberg, i tres anys mes tard arriba a terres catalanes.


Durant aquesta llarga trajectòria de mes de 35 anys, l’essència del joguet s’ha conservat, només s’ha produït petites variacions, com la mobilitat de les mans o la decoració dels ninos per donar mes forma als “vestits”, demostració del excel•lent disseny alemany que es va fer en aquells anys 70, vigent avui en dia i segurament per als propers 35 anys mes. Una dada per contrastar l’èxit: 2.000.000.000 de Playmobils corren pel planeta Terra, i segueix creixent el nombre dia a dia. Les temàtiques dels ninos han estat diverses i en constant evolució, com en el mon de la roba, anualment hi ha col•leccions i games que apareixen i desapareixen: Oest americà, període victorià, època medieval, fantasia de drac, ciutat actual amb policia, bombers, ambulàncies, aeroports, ports, trens... el fons de mar amb submarina i vaixells, Roma i Egipte...


Aquest èxit ha provocat un gran nombre de fans incondicionals, molts dels quals amb un gran talent creatiu, us en deixo unes mostres:

a) La batalla a l'abisme de Helm



b) Gandalf arribant a Minas Tirith



c) La batalla de Gettysburg (fa molta gràcia l'introducció" In a single battle, three days of brutal combat, nearly 50.000 playmobils were killed or wounded, more than died in all three years in Vietnam"



Per cert a les botigues hi ha us models de 1,5 m. (policia, soldat medieval, etc...) si algú sap com aconseguir-los... si us plau envieu-me un missatge!!!

2 comentaris:

  1. Tanta versatilitat només podia ser cosa dels alemanys, no?
    A casa els tenim tots ben guardats, excepte una galera romana que navega sense massa rumb...
    Molt bones les animacions!

    ResponElimina
  2. Són un tressor!! jo encara he pogut deixar en herència algunes peces, quasi reliquies ;-D

    ResponElimina

Real Time Web Analytics